miercuri, 8 februarie 2012

Stil Feminin

Silueta tip para este cunoscuta ca fiind silueta clasica feminina, caracterizata de solduri si coapse voluminoase si de un fund generos - parti ale corpului care fac ca jumatatea inferioara a corpului sa fie mai mare decat cea superioara, unde umerii sunt micuti si delicati iar sanii mici dar frumosi.

Un avantaj al femeilor cu silueta tip para este ca atunci cand incep sa se ingrase, grasimea se depune numai in partea de jos a corpului, parte care de regula nu este in centrul atentiei, cei din jur fiind acaparati mai mult de jumatatea superioara care se afla la nivelul privirii: chip, ochi, umeri, sani ...

Iata cum poti combina in mod inteligent hainele potrivite siluetei tale, astfel incat sa echilibrezi diferenta dintre dimensiunea soldurilor proeminente si dimensiunea redusa a umerilor:

1. Scoate in evidenta jumatatea de sus a corpului, purtand topuri si rochii fara bretele sau cudecolteuri largi, gen barcuta ori in V. 
O rochie maxi fara bretele nu ar trebui sa iti lipseasca din dulap - incearca sa cauti modele de astfel de rochii care sunt usor cambrate in talie insa cu fusta in clos, larga.

2. Poarta maiouri, bluze, pulovere, sacouri ori jachete cu maneci pline, voluminoase sau care au umerii "impodobiti" - fie cu aplicatii, fie cu volane ori cusaturi structurate, funde sau flori, epoleti glamour, umeri ascutiti sau chiar cu pernute din acelea pentru volum.
Astfel, diferenta dintre solduri si umeri va deveni aproape invizibila, atentia va fi atrasa in zona bratelor frumos conturate si asupra sanilor.

3. Lungimea bluzelor, sacourilor sau jachetelor trebuie sa fie ori pana la linia de deasupra soldurilor, ori pana peste fund, niciodata la jumatate - doar asa eviti sa le dai mai mult volum.

4. Minimizarea soldurilor se poate face si prin jocuri de culori. Astfel, imbraca in partea de jos numai haine in culori inchise iar in partea de sus numai culori deschise, aprinse. 
O combinatie foarte potrivita siluetei para este cea cu jeansi inchisi la culoare (indigo, bleumarin, negri), cu talie joasa, usor evazati si lungi pana la botul pantofului sau chiar skinny (pentru cele mai indraznete, mandre de formele lor) pentru a alungi picioarele si a echilibra soldurile, asortati cu topuri sau sacouri scurte, deschise la culoare, cu nasturi plasati sub bust, care sa marcheze talia si cu decoleturi in V pentru a lati umerii.

5. Marcheaza intotdeauna talia cu curele subtiri - curelele trebuie plasate in zona cea mai ingusta a taliei, unde circumferinta este cea mai mica.

6. Investeste intr-un sutien bun, cu jumatate de cupa si cu intaritura - adica tip balconette sau push-up - pentru a sustine sanul din partea de jos. Acest tip de sutien este indicat pentru decolteurile in V sau pentru bluzele fara umeri, care se potrivesc siluetei tip para.

7. Lenjeria de corp corectoare sau modelatoare ar putea fi un atu pentru silueta para (daca se poate trece peste conceptul de "lenjerie pentru bunica") pentru ca marcheaza talia si subtiaza soldurile.

8. Poarta fuste cu pliuri in fata sau fustele in forma de O sau gogosar cum li se mai spune (dar nu foarte bufante) - acestea fac talia sa para mai subtire si ascund foarte bine soldurile. Foarte bine iti vin si fustele in forma literei A sau cele drepte. Nu purta fuste conice, mulate sau foarte scurte.

9. Pentru ocazii speciale, alege rochii lungi din materiale vaporoase sau rochii pana la jumatatea genunchiului cu fusta in forma literei A - vei arata magulitor intr-o astfel de tinuta.

10. Incaltarile potrivite siluetei para sunt cele cu toc, pentru ca dau un plus de feminitate tinutei si dac ca piciorul sa para mai subtire. Daca nu poti purta tocuri prea inalte, alege macar incaltari cu botul ceva mai ascutit.

11. Poti atrage foarte usor atentia asupra chipului tau purtand accesorii sexy cum ar fi cercei, coliere si esarfe colorate. Totodata, accesoriile sunt cele care dau eleganta tinutei si increderea in sine purtatoarei lor :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu